ABD BORSASIAlmanya BorsasıAnalizAvrupa borsasıDAXDAX 40DAX40ForexGER 40GER40GER40 AnaliziKripto Eğitimi

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri

3 Ekim Dünya Borsaları Gündemi - Piyasa Analizi 26 Temmuz ( 09:45 )-DAX Analizi 4 Nisan - 21 Ocak Piyasa Gelişmeleri JPMORGAN - Piyasa Analizi 13 Temmuz ( 14:12 )

Cuma sabahı finans piyasaları için hangi konular önemli?

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri

 21 Ocak Piyasa Gelişmeleri- Siemens Energy, İspanyol rüzgar enerjisi yan kuruluşu Siemens Gamesa’da devam eden sorunlar nedeniyle tahminleri kısmak zorunda. Önümüzdeki üç ay ve Netflix hisseleri mesai sonrası işlemlerde çöküyor.

 UKRAYNA

Rusya ve ABD dışişleri bakanları bugün Ukrayna krizini görüşmek üzere Cenevre’de bir araya gelecek. Sergei Lavrov ve Antony Blinken arasındaki görüşmenin sabah başlaması planlanıyor. İki politikacı daha sonra ayrı basın toplantılarında halka hitap etmek istedi. Perşembe günü Berlin’e yaptığı ziyarette Blinken, Rus birliklerinin Ukrayna’ya herhangi bir sınır geçişinin ABD için saldırganlık teşkil edeceğini açıkça belirtti. Böyle bir olay, Batılı Müttefiklerden “hızlı, ciddi ve ortak bir tepki” alacaktı.

NFT Nedir, Ne İşe Yarar?          Hangi Altcoin Alınmalı?  

Altcoin hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

 VİRÜS

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Şubat ortasında günde en az 400.000 yeni korona enfeksiyonu bekliyor. Reuters haber ajansından alınan bilgilere göre, SPD politikacısı bunu federal ve eyalet hükümetlerinin eyalet başbakanlık başkanları ile bir geçişte söyledi. Müzakere çevrelerinden alınan bilgilere göre Lauterbach, 400.000 rakama çok iyi bir güçlendirici koruma etkisine sahip iyimser bir varyantla ulaşılacağını açıkladı. Güçlendirici aşılardan zayıf korumaya sahip daha karamsar varyantta, 600.000’den fazla insanda günlük yeni enfeksiyonlar bile beklenebilir. Lauterbach ayrıca son zamanlarda düşen korona yoğun bakım hastalarının sayısında keskin bir artış daha bekliyor.

 SIEMENS ENERJİ

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri – Enerji teknolojisi grubu, İspanyol rüzgar enerjisi yan kuruluşu Siemens Gamesa’da devam eden sorunlar nedeniyle tahminleri kısmak zorunda. 2021/22 mali yılının ilk üç ayında (Eylül sonu itibarıyla), Siemens Gamesa, Siemens Energy tarafından açıklandığı üzere, 63 milyon avroluk özel kalemler öncesi düzeltilmiş bir faaliyet sonucu (EBITA) ile grubu kırmızıya çekti. . Bir yıl önce, 366 milyon euro kar açıklanmıştı. Ortalama olarak, analistler daha düşük bir kâr bekliyorlardı, ancak yine de açık bir şekilde karanlıkta.AIRBUS – İçeridekilere göre, Qatar Airways ile Avrupalı ​​uçak üreticisi arasında Airbus A350 uçağındaki boya hasarına ilişkin anlaşmazlıkta Nisan ayı sonunda ilk duruşma planlanıyor. Konuya yakın kaynaklar, 26 Nisan haftasında Londra’da bir mahkemede duruşma yapılacağını söyledi. Airbus ve Qatar Airways’den başlangıçta herhangi bir yorum yapılmadı. Mahkeme belgelerine göre Katar havayolu şirketi 618 milyon dolar tazminat talep ediyor.

20 Ocak Piyasa Gelişmeleri AIRBUS

Avrupalı ​​uçak üreticisi ile Qatar Airways arasındaki Airbus uçağının boyasında hasar olduğu iddiasıyla ilgili anlaşmazlık tırmandı. Airbus, 50 adet A321neo uçağı için havayolundan aldığı ayrı bir siparişi iptal etti. Uçak üreticisinin bir sözcüsü, Airbus’ın bunu yapma hakkına sahip olduğunu söyledi.

 ZALANDO

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri –Avrupa’nın en büyük çevrimiçi moda perakendecisi, önümüzdeki üç ay içinde en fazla 200 milyon Euro karşılığında 2,2 milyona kadar kendi hissesini geri almak istiyor. Şirket, Zalando’nun kendi çalışanları ve yönetim kurulu üyeleri için hisse senedi opsiyon programları belgelerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Hisse geri alımının Perşembe günü başlaması ve en geç 21 Nisan’a kadar sürmesi planlanıyor.

 SONY

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri

SONY, arabaları ulaşım makinelerinden eğlence alanlarına dönüştürebilecek yeni bir elektrikli araba (EV) projesi için yeni teknoloji ortakları arıyor. Sony’nin yeni bir Sony Mobility işine liderlik edecek olan kıdemli genel müdürü Izumi Kawanishi, Reuters’e verdiği demeçte, “EV’leri göz ardı etme riskini, ortaya koydukları zorluktan daha büyük görüyoruz.” Arabaların yaklaşan dönüşümü, bilgi teknolojisinin telefonları akıllı telefonlara dönüştürmesiyle bir şekilde karşılaştırılabilir.

 CHINA EVERGRANDE

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri –Çok borçlu Çinli müteahhit, alacaklılarının taleplerini karşılamak için daha fazla mali ve hukuk danışmanı tutmayı planlıyor. Şirket, China International Capital Corp Ltd ve BOCI Asia Ltd’yi finansal danışman olarak ve Zhong Lun Hukuk Bürosu’nu hukuk danışmanı olarak tutacağını söyledi. Son zamanlarda, önemli bir uluslararası alacaklılar grubu, China Evergrande’nin daha acil önlemler almaması halinde yasal işlem başlatma tehdidinde bulunmuştu.

 RIO TINTO

Sırbistan, İngiliz-Avustralya madencilik şirketi için büyük bir gerilemede çevresel kaygılar nedeniyle lityum arama ruhsatlarını iptal etti. Batı Sırbistan’daki Jadar Vadisi’ndeki madenin 2027’de üretime başlaması planlanıyordu. Rio Tinto, 2,4 milyar dolarlık projenin onu dünyanın en büyük on lityum üreticisinden biri yapacağını ummuştu.

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri NETFLIX

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri

Dünyanın en büyük yayın sağlayıcısı Disney, Apple ve Amazon’un artan rekabetiyle mücadele ediyor. Grup, son çeyrekte 8.28 milyon yeni müşteri kazandı, ancak analistler 110.000 civarında daha fazlasını bekliyordu. Ek olarak, Netflix’in 7.9 milyar dolarlık gelir görünümü ve hisse başına kazanç kılavuzu, uzmanların tahminlerinin altında kaldı.

 GOLDMAN SACHS

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri –Yatırım bankası, büyük işlemlerle geçen bir yılın ardından ikramiye ödemelerini önemli ölçüde artırmayı planlıyor. Konuyla ilgili bilgisi olan üç kişi, yıllık ikramiye ödemeleri için ayrılan bütçenin yüzde 40 ila 50 oranında artırıldığını söyledi. Goldman Sachs, özellikle başarılı çalışanları elde tutmak için yüksek ikramiye ödemelerinden çekinmeyeceğini zaten açıklamıştı.

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri JPMORGAN

JPMorgan

JPMORGAN CEO’su Jamie Dimon geçen yıl 34.5 milyon dolar kazandı. ABD bankasının başkanı, para evinin açıkladığı gibi 2020’ye göre yüzde 9,5 maaş artışı aldı. Toplam tazminatı iki kısımdan oluşuyor: Dimon’un aldığı yıllık temel maaş 1,5 milyon dolar. Kalan 33 milyon dolar performansa dayalı bir ikramiyeydi.

Tesla Hissesi Nasıl Alınır?

Nasdaq 100 nedir?   Nasdaq 100 endeksi nedir?

 NASDAQ hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

SCHUFA

21 Ocak Piyasa Gelişmeleri –SCHUFA Yatırım şirketi EQT, güçlü büyüme ve yüksek yatırımlar vaadiyle Wiesbaden kredi bilgi ajansı Schufa’da nüfuz mücadelesini üstleniyor. EQT ortağı Matthias Wittkowski’nin “Börsen-Zeitung”a açıkladığı gibi, EQT, elde tutulan kârların ötesinde “büyümeyi hızlandırmak için üç basamaklı ek bir milyonu kullanıma sunmaya kesinlikle istekli” olacaktır. Doğru kararlar, yatırım birikiminin ortadan kaldırılması, tüketici ve veri korumasına odaklanma ile “çift haneli büyüme oranları kesinlikle sağlanabilir”.

DAX nedir?    DAX endeksi nedir?

DAX endeks hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Detaylı bilgi almak için GER40 Uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Related posts

Auto1 payı odakta: hızlı büyümeye rağmen borsa çöküşü

Alireza

DAX Endeksi 9 Kasım

Alireza

18 Mayıs Piyasa Gelişmeleri

Alireza