ABD BORSASIAlmanya BorsasıAnalizAvrupa borsasıDAXDAX 40DAX40ForexGER 40GER40GER40 AnaliziKripto Eğitimi

2022 için Piyasa Tahminleri

Dr. Ulrich Stephan 2022 için Piyasa Tahminleri , Yatırımcıların yeni yılda nelere dikkat etmesi gerekiyor? | GER40

2022 için Piyasa Tahminleri , Yatırımcıların yeni yılda nelere dikkat etmesi gerekiyor?

2022 için Piyasa Tahminleri DAX endeksi (DAX 40 endeksi) hisse senedi ticaretine bağlı kalmaya değer mi? Peki ya hammaddeler? Deutsche Bank baş stratejisti Dr. Ulrich Stephan, yeni yılla ilgili tahmininde, yatırımcıların 2022’de kendilerini nasıl konumlandırmaları gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yatırımcılar, yılın dönüşünü yalnızca geçen yıldaki yatırımlarını gözden geçirmek için değil, aynı zamanda kendilerini yeni yıl için konumlandırmak için de kullanabilirler. Bunun için, Deutsche Bank’ın baş yatırım stratejisti Dr. Ulrich Stephan, enstitünün 2022’de piyasadaki hareketlerden nasıl yararlanılacağına dair bir metin katkısında hazır bir veya iki ipucuna sahip.

2022’de Corona krizi borsalar için külfetli bir konu olmaya devam edecek

2022 için Piyasa Tahminleri , Yatırımcıların yeni yılda nelere dikkat etmesi gerekiyor? | GER40

2022 için Piyasa Tahminleri , Stephan’a göre 2021’de stresli kabul edilen faktörler yeni yıla da taşınacak. Her şeyden önce, korona krizi yatırımcıları diken üstünde tutuyor. Önemli ölçüde daha bulaşıcı olduğu düşünülen Omikron varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte 2022’de enfeksiyon oranı da büyük önem taşımalı – hem de piyasalar için. Stephan, 2021’deki kadar yüksek olmasa da enflasyon sorununun yatırımcıların moralini bozmaya devam edeceğinden emin. Hammadde kıtlığı ve teslimat zorlukları gibi tetikleyici faktörler de fiyat baskısına katkıda bulunuyor. Bu, çok sayıda merkez bankasının enflasyon hedeflerinin ayarlanmasıyla örtüşmektedir. Uzman, “Yeni yılda, Deutsche Bank bu nedenle enflasyonda genel bir artış bekliyor, ancak diğer şeylerin yanı sıra daha kısıtlayıcı para politikası nedeniyle kesinlikle mevcut seviyenin altında.” “Koronavirüs krizinden önceki son derece düşük enflasyon oranlarına geri dönüş pek olası değil.”

2022 için Piyasa Tahminleri , Evergrande & Co.’yu yeni yıla da giriyor

2022 için Piyasa Tahminleri , Yatırımcıların yeni yılda nelere dikkat etmesi gerekiyor? | GER40

2022 için Piyasa Tahminleri Çin’deki gergin durumun bile şu an için çok fazla değişmesi olası değil. Evergrande, Fantasia ve Kaisa gibi bazı Çinli emlak gruplarındaki ödeme güçlükleri de Halk Cumhuriyeti dışındaki yatırımcılar arasında endişe hatlarına neden oldu. Stephan’a göre, “Kaplan Yılı”nın başlangıcı Şubat ayından itibaren rahatlama sağlayabilir. Analist, Çin hükümetinin, Çin merkez bankasının daha esnek bir para politikasıyla desteklemek istediği güçlü büyüme rakamlarını hedeflediğinden şüpheleniyor. Bu, Orta Krallık’taki büyümenin yıl boyunca istikrar kazanabileceği anlamına geliyor.

Altcoin Nedir?  Hangi Altcoin Alınmalı?  NFT Nedir?

Altcoin hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

2022 için Piyasa Tahminleri , Kurumsal kazançlar borsayı yönlendiriyor

2022 için Piyasa Tahminleri Stephan, yeni yılda da hisseler konusunda genel olarak olumlu. Genel ekonomik büyüme ve merkez bankalarının stratejileri piyasayı destekliyor ve tedarik zincirlerinin de yıl boyunca bir miktar normalleşmesi muhtemel. Bu nedenle baş stratejist, çoğu şirketin karlarını artırabileceğini ve bunun da yatırımcıların fiyat artışlarını dört gözle beklemeleri gerektiği anlamına geldiğini düşünüyor. Borsaya bağlılık hala faydalı olabilir. Stephan, “Özsermaye bileşeni az olan veya hiç olmayan bir portföy, yani hisselerin düşük ağırlıklı olması […], risk almaya istekli yatırımcılar ve yatırım alternatiflerinin olmaması nedeniyle tavsiye edilmez,” diye uyarıyor.
Bununla birlikte, durum dinamiktir: yılın ilk yarısında döngüsel sektörler özellikle tavsiye edilirken, yılın ikinci yarısında daha fazla savunma sektörü daha karlı olabilir. Ancak uzman, bunun kesin olarak belirlenmediğini vurguluyor. Bu arada iki sektör arasında yön değişikliği olabilir. “Bir yatırımcının bakış açısından, 2022’de bir yanda büyüme ve teknoloji hisselerini, diğer yanda değer hisse senetlerini ve banka hisselerini içeren bir yatırım yaklaşımı önerilebilir (” halter “stratejisi). Uzman, borsadaki trendi her şeyden önce dijitalleşmeyi yönlendiren teknoloji şirketlerinden ve aynı zamanda sürdürülebilir enerji üreticilerinden görüyor.

Yüksek faiz oranları Avrupa borsalarını destekleyebilir

2022 için Piyasa Tahminleri , Yatırımcıların yeni yılda nelere dikkat etmesi gerekiyor? | GER40

2022 için Piyasa Tahminleri Avrupa Merkez Bankası düşük faiz stratejisine bağlı kalıyor, ancak bu uygulamadan olası bir sapmadan korkmaya gerek yok. Stephan, artan faiz oranlarının 2022’de Avrupa borsasında karşılığını alabileceğine inanıyor. Örneğin geçmişte, Avrupa’daki endeksler genellikle yüksek getirili bir ortamda özellikle iyi performans gösterdi. Deutsche Bank stratejisti, kıtadaki çoğu ülkede ücret baskısının hafiflediğini ve ortalama fiyat-kazanç oranının Corona krizi öncesi seviyeye yükseldiğini de görüyor. Avrupa hisse senetleri söz konusu olduğunda, teknoloji sektörünün yanı sıra malzeme ve sanayi gibi döngüsel sektörlerden gelen büyüme stokları değerli olmalıdır. “Avrupa’daki küçük harfler de ilginç görünüyor.”

Stephan, Aralık 2022’de DAX endeksi (DAX 40 endeksi) için 17.000 puanlık bir seviye tahmin ediyor. Önde gelen Alman endeksi en son 15.506,40 puanda listelendi (21 Aralık 2021’deki kapanış fiyatı). Borsa barometresi, Kasım ayında 16.290,19 puanlık bir önceki zirvesine ulaştı. Stephan’ın değerlendirmesine göre, en son 4.195.79 puanda (21 Aralık 2021’de kapanış fiyatı) listelenen EuroSTOXX 50, muhtemelen Aralık 2022’de yaklaşık 4.600 puana yükselmiş olacak.

2022 için Piyasa Tahminleri , ABD’den teknik başlıklar da önerilir

2022 için Piyasa Tahminleri Havuza yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için Stephan, özellikle ABD’de halka açık en büyük 500 şirketi izleyen S&P 500’e yardımcı olacağından, teknoloji hisselerine göz kulak olmalarını tavsiye ediyor. Uzman, “Net kar marjı yüzde 13,5’lik rekor seviyeye yakın kalmalı,” diye tahmin ediyor. “Şirketin sonuçlarına dayanarak, ABD kurumlar vergisinde önemli bir artış yapması giderek daha olası görünmüyor.” Yine de yatırımcılar sağlık, finans, emlak ve iletişim sektörlerini gözden kaçırmamalı. Küçük ve orta ölçekli şirketler de faydalı olabilir.
S&P 500 en son 4.649.23 puandan kapandı (21 Aralık 2021’deki kapanış fiyatı). Stephan’a göre endeks Aralık 2022’de 5.000 birim seviyesinde işlem görebilir.

2022 için Piyasa Tahminleri

Tesla Hissesi Nasıl Alınır?

Nasdaq 100 nedir? Nasdaq 100 endeksi nedir?

 NASDAQ hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

2022 için Piyasa Tahminleri Hammadde piyasasındaki fiyat dalgalanmaları 2022’de daha düşük seviyede de olsa devam edecek. Hammadde piyasası da yeni yılda yatırımcılar için heyecan verici bir ortam olmaya devam edecek. Perakende, 2021 gibi erken bir tarihte zaten güçlü fiyat dalgalanmalarıyla göze çarpıyordu. Stephan’ın açıkladığı gibi, yakın gelecekte pek bir şey değişmemeli. Emtia ticaretinde oldukça değişken fiyat hareketlerinin bir miktar düşmesi beklense de, uzman, özellikle endüstriyel metaller için önemli bir yukarı yönlü potansiyel bekliyor. Analist, “Talebin itici güçlerinden biri, uzun bir süre boyunca sürdürülebilir bir altyapı inşa etmenin muhtemelen çok enerji ve kaynak yoğun olacağı gerçeğidir” diye belirtiyor. “Örneğin, bakırın listelenmesi bundan yararlanabilir.”

Gümüş top, altın flop?

Gümüş, platin ve paladyum gibi metaller de özellikle otomotiv endüstrisinde kullanıldığından ve burada güçlü talep gözlemlendiğinden fiyat artışları görebilir. Stephan’ın altın fiyatına bakışı daha az emin. Sarı değerli metal, 2020 yazında çok sayıda yatırımcının güvenli liman olarak kabul edilen hammadde yatırımına girmesiyle yeni bir rekor kırdıktan sonra, yükselen faiz oranları yakında popülaritesini önemli ölçüde azaltacaktır.

Petrol fiyatlarında şimdilik küçük hareket

2022 için Piyasa Tahminleri Ancak petrol fiyatında pek bir şey değişmemeli. Yüksek küresel talebin, yeni yılda aşağı yukarı sabit bir arz ile dengelenmesi muhtemeldir. Ancak 2022’nin ötesinde, ham petrol fiyatları hala önemli ölçüde artabilir. Stephan, “Uzun vadede, daha sıkı çevre düzenlemeleri ve CO2 fiyatlandırması nedeniyle yatırım yapma konusundaki isteksizlik, üretim kapasitelerini azaltabilir ve petrol fiyatını artırabilir” dedi. Öte yandan, sanayileşmiş ülkelerde talep düşüşü (yeşil dönüşüm) ve OPEC + ülkelerinde üretim genişlemeleri olasıdır.”

 Alternatif olarak tahvil ve gayrimenkul?

Uzmana göre, tahvil piyasalarındaki getiriler yeni yılda başlangıçta yükselmeli. Bu gelişme yıl ortasına kadar gözlemlenmeli ancak daha düşük ekonomik beklentiler 2022 sonuna kadar düşüşe yol açabilir. “Ayrıca özellikle ABD ve Avrupa’da tahvil fiyatlarının giderek buna paralel olarak gelişmesi muhtemel. Merkez bankası satın alma programlarındaki düşüş nedeniyle hisse fiyatları ile – bu da portföydeki bir riskten korunma olarak değerlerini azaltıyor” diye uyarıyor Stephan. “Sanayileşmiş ülkelerden alınan devlet tahvilleri bile artık ‘risksiz’ bir yatırım değil.” Bu nedenle, analist yeni yılda tahvil tavsiye edemez. “Getiri açısından bakıldığında, tahviller 2022’de portföyde pek yer bulamamalı.”

2022 için Piyasa Tahminleri ancak, gayrimenkul, devam eden yüksek talepten yararlanabilir. Geçen yıl, lojistik ve konut amaçlı gayrimenkuller toparlanmaya başladı, ancak ofis binaları da daha yavaş da olsa yeniden toparlandı. Güçlü ekonomik büyüme ve ofis çalışanlarının sayısındaki artış, gayrimenkul sektörünün yeni yılda yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olacaktır. Her şeyden önce malzeme, işçilik ve iklim koruma gereksinimlerinin yüksek maliyetleri nedeniyle daha pahalı hale gelen yeni binalara alternatif olarak mevcut binaların fiyatları desteklenebilir.

DAX Analizi 22 Aralık

DAX nedir? DAX endeksi nedir?

DAX 40 hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Detaylı bilgi almak için GER40 Uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Related posts

24 Ocak Piyasa Gelişmeleri

Alireza

DAX Analizi 8 Ağustos; Dax’in yükselmesi bekleniyor

Alireza

BMW Hisse Senedi Fiyatı ve Grafiği

Alireza