Almanya BorsasıAnalizDAXDAX 40ForexGER 40GER40 AnaliziHaberlerKripto EğitimiTürkiyeTürkiye Ekonomisi

DAX 40 Kasım Ayına Pozitif Başlangıç

DAX 40 Kasım Ayına Pozitif Başlangıç

DAX 40 Kasım Ayına Pozitif Başlangıç

Ekim ayındaki olumlu eğilimin ardından, Dax (DAX 40) da hafta başında Kasım ayına iyi bir başlangıç ​​yapıyor. Alman lider endeksi için bir gösterge olarak X-Dax, Pazartesi günü ticaretin başlamasından bir saat önce yüzde 0,35 artışla 15.743 puana işaret etti. Önde gelen Euro Bölgesi endeksi EuroStoxx 50’nin (EURO STOXX 50) %0,5 daha yüksek olması bekleniyor.

Altcoin Nedir?  Hangi Altcoin Alınmalı?  NFT Nedir?

Altcoin hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

DAX 40 Kasım Ayına Pozitif Başlangıç ; Cuma günü, Amazon ve Apple’dan gelen hayal kırıklığı yaratan üç aylık raporlar, gerilemenin ardından Dax’ta 15.500 puanda alıcı buldu. ABD teknoloji seçim endeksi NASDAQ 100’deki bir başka rekor, yatırımcıların durgunluğunun altını çizdi. Piyasa genelinde S&P 500 de yeni bir zirveye tırmanmıştı.

DAX 40 Kasım Ayına Pozitif Başlangıç ; Pazartesi sabahı, Japonya’daki seçim sürprizinin ardından Nikkei 225 önemli ölçüde büyümeye devam etti. Japonya’nın iktidardaki Liberal Demokratlar partisi, bir aksiliğe rağmen iktidarda kaldı. Ayrıca, iş dergisi “Caixin” tarafından kaydedilen endeks, Çin’deki küçük ve orta ölçekli sanayi şirketlerindeki havayı biraz olsun rahatlattı. Satın alma müdürleri endeksi şaşırtıcı bir şekilde yükseldi ve sözde genişleme eşiğinin oldukça üzerindeydi, bu nedenle büyük ve devlet egemenliğindeki şirketler için devlet endeksinden farklı bir resim sağladı.

Tesla Hissesi Nasıl Alınır?

Nasdaq 100 nedir? Nasdaq 100 endeksi nedir?

 NASDAQ hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

DAX 40 Kasım Ayına Pozitif Başlangıç ; ABD ile Avrupa Birliği arasında nihayet mühürlenen çelik ve alüminyum tarifelerinin sona ermesi de haftanın başında olumlu bir etki yapıyor. Varlık yöneticisi QC Partners’tan piyasa uzmanı Thomas Altmann, “Gümrük vergileri hiçbir zaman gelmedi ve borsalarda iyi düşmüyor. Bu nedenle, her kaldırma işlemi buradaki havayı yükseltiyor” dedi.

Salzgitter, Klöckner & Co (KlöcknerCo (KlöCo)) ve ayrıca thyssenkrupp gibi çelik hisseleri, Cuma günkü Xetra kapanışına kıyasla Tradegate’deki ön işlem seansını yüzde bire kadar artırdı.
MTU’nun (MTU Aero Engines) hisseleri de Cuma günü güçlü fiyat kazanımlarını artırmalı.

HSBC şimdi motor üreticisinin hisselerinin satın alınmasını tavsiye ediyor. Tradegate’de Xetra döneminin sonunda yüzde 1.4 kazandılar. Analist Richard Schramm, “İyileşme hikayesi daha fazla ilgiyi hak ediyor” dedi. MTU’nun Kasım ayının ortasında olması beklenen Sermaye Piyasaları Günü, cari yıl için iyi bir görünüm göstermelidir.

DAX nedir? DAX endeksi nedir?

DAX 40 hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Detaylı bilgi almak için GER40 Uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Related posts

Yeni DAX 40 veya GER 40 Endeks Kuralları

Alireza

Endeksler analizi 22 Temmuz

Alireza

Güne Bakış

Alireza