Almanya BorsasıAnalizDAXDAX40ForexGER40GER40 AnaliziHaberlerKripto EğitimiÖne çıkan

Angela Merkel AB zirvesine katıldı

Avrupa Birliği

Angela Merkel AB zirvesine katıldı

Avrupa Birliği liderleri, yaklaşık 16 yıldır Almanya şansölyesi olarak 100’den fazla zirvenin sonuncusuna katılan Angela Merkel ile bir veda fotoğrafı için Perşembe günü Brüksel’deki toplantılarına ara verecek.

Angela Merkel, 21 Ekim 2021'de Belçika'nın Brüksel kentinde yapılacak bir AB liderleri zirvesi için gelirken medyaya konuşuyor. Olivier Hoslet/Pool, REUTERS aracılığıylaAvrupa siyasetinin duayeni, Aralık 2005’teki ilk AB zirvesinden bu yana dört Fransız cumhurbaşkanı, beş İngiliz başbakanı ve sekiz İtalyan başbakanı ile konferans masasına oturdu.

 

O zamanlar, bugün Polonya’nın AB hukukunun üstünlüğüne meydan okumasıyla olduğu gibi, bloğun üyeleri arasında alev alev yanan bir tartışma vardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve İngiltere Başbakanı Tony Blair, AB bütçesi ve Londra’nın katkılarından aldığı indirim konusunda boynuzları kilitlemişti.

Yaklaşımını belirleyen pragmatizm ile Angela Merkel, o sırada gazetecilere verdiği demeçte, “Müzakereleri şimdi başlatmak istiyoruz ve bir anlaşma bulmak için her türlü çabayı göstereceğimizi düşünüyorum.”

Koridor diplomasisinin yetenekli bir uygulayıcısı olan Angela Merkel, yıllar içinde AB anlaşmazlıklarını çözmek için hayati tavizler bulmakta usta olduğunu kanıtladı.

Altcoin Nedir?  Hangi Altcoin Alınmalı?  NFT Nedir?

Altcoin hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Angela Merkel’in kendisiyle en yakından ilişkili olan kriz, 2015’te Almanya’nın sınırlarını çoğunlukla Suriye, Afganistan ve Irak’tan gelen sığınmacılara açtığı göçmen sayısında yaşanan artıştı.

Macaristan göçmenleri dışarıda tutmak için Sırbistan sınırına bir çit çekerken, Angela Merkel o yıl özel bir zirveye Avrupa birliği çağrısıyla geldi ve ünlü “wir schaffen das” veya “bunu yapabiliriz” mantrasını tekrarladı.

Tesla Hissesi Nasıl Alınır?

Nasdaq 100 nedir? Nasdaq 100 endeksi nedir?

 NASDAQ hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

“Büyük bir meydan okumayla karşı karşıya kalan Avrupa, ‘Bunu kaldıramayız’ diyemez, bu çok yanlış olur” dedi.

Şansölyeliğinin başlarında, kemer sıkma politikalarının Yunanistan gibi güney üye ülkelerinde kızgınlığa yol açmasıyla euro bölgesindeki krize verilen yanıtın ön saflarında yer aldı.

Angela Merkel ‘in kendisi de sokak gösterileri sırasında sık sık hedef haline geldi, Atina’dan Lizbon’a pankartlarda ve posterlerde karikatür çizdi, bazen de Hitler bıyıklı bir Nazi olarak.

Bununla birlikte, Perşembe günü Merkel’in ayrılışını işaretlemek için AB’nin 27 ülkesinden liderlerin “aile fotoğrafı” erken olabilir.

Alman siyasi partileri, iktidar koalisyonu kurmak için geçen ayki seçimlerden bu yana görüşmelerde bulunuyorlar ve Aralık ortasına kadar başarılı olmazlarsa, 67 yaşındaki Merkel 108. AB zirvesi için Brüksel’e geri dönecek. 

DAX nedir? DAX endeksi nedir?

DAX 40 hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Detaylı bilgi almak için GER 40 Uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz

Related posts

DAX 40 Endeksi’ne başlamak için ne kadar paraya ihtiyacınız var?

Alireza

7 Ocak Piyasalardaki Son Durum

Alireza

DAX Analizi 17 Ağustos

Alireza