ABD BORSASIAlmanya BorsasıAnalizAvrupa borsasıDAXDAX 40DAX40ForexGER 40GER40GER40 AnaliziHaberlerKripto EğitimiTürkiyeTürkiye Ekonomisi

DAX 40 Daimler Truck hisse senedi

DAX 40 Daimler Truck

Pozitif çalışmalar Daimler Truck’ı yönlendirmeye devam ediyor

DAX 40 Daimler Truck Hisse Senedi, Daimler Group’un ticari araç işletmesi DAX 40 Daimler Truck ‘ın bölünmesi yoluyla umut edilen yeniden değerlendirilmesi Pazartesi günü devam etti. Ünlü bankalardan çok sayıda olumlu analist değerlendirmesi bu gelişmeyi destekledi.

Bununla birlikte, zayıf ABD borsaları nedeniyle kasvetli genel piyasa hissi göz önüne alındığında, Daimler’in hisseleri, ticaretin son yarım saatinde kırmızıya döndü. Zaman zaman 76.11 euroya tırmandıktan sonra 74.00 eurodan yüzde 0.34 kırmızıyla kapattılar. Cuma günü borsada 28 Euro’dan başlayan ve Mart 2022’den itibaren muhtemelen Dax’a (DAX 40) yükselebilecek olan DAX 40 Daimler Truck ‘ın hisseleri sonunda yüzde 10,7 değer kazanarak 32,96 Euro’ya yükseldi.

DAX nedir? DAX endeksi nedir?

Dax hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Goldman Sachs analisti George Galliers, Daimler için artık Mercedes markasının hatırı sayılır potansiyeline odaklanıldığını yazdı. Hisse senedi hikayesi, premium ve lüks markalarını konumlandırma stratejisi, fiyatlandırma ve elektrifikasyonun yanı sıra maliyet programları açısından çekici. Galliers bu nedenle satın alma tavsiyesini yineledi ve özellikle gelecek vaat eden değerler için “İnançlı Satın Alma” listesindeki payı bıraktı.

DAX 40 Daimler Truck hisse senedi | ger40.com

DAX 40 Daimler Truck SocGen analisti Stephen Reitman da satın alma tavsiyesini yineledi ve geleceğin Mercedes-Benz AG’si Daimler’i “spin-off’un gerçek faydalanıcısı” olarak görüyor. Ticari araç işinin bölünmesinden sonra şirket, premium segmentte emisyonsuz mobiliteye geçişin ön saflarında yer alan çekici, saf bir otomobil üreticisi haline geldi. JPMorgan analisti Jose Asumendi, Daimler için yeni bir başlangıç ​​görüyor ve lüks otomobil işinin bir yan ürünü olduğunu da hayal edebiliyor. “Maybach markasının ne kadar az kullanıldığına hâlâ şaşırıyoruz, ancak önümüzde lüks segmentten para kazanmak için net bir plan görüyoruz” diye yazdı.

Altcoin Nedir?  Hangi Altcoin Alınmalı?  NFT Nedir?

Altcoin hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Hem Asumendi’nin hem de Goldman analisti Daniela Costa ve Bofa analisti Michael Jacks’in DAX 40 Daimler Truck hakkındaki yargıları da çok olumlu. Örneğin Jacks, yatırımcıların kamyonlar için küresel pazar liderine çok uygun fiyatlı bir giriş elde etme fırsatını görüyor. Kârlılığı artırmaya yönelik tedbirlerin önümüzdeki bir ila iki yıl içinde artan marjlara yol açması gerektiğini yazıyor ve yüzde dört civarında bir temettü verimi bekliyor.

Asumendi, “Şirket, yüksek yatırım getirisi ve güçlü nakit akışı sağlamak için işini dönüştürmeye kararlıdır,” diyerek sözlerini tamamladı. Ve Costa, “Satın Al” yatırım notu için aşağıdaki üç nedeni sıralıyor. DAX 40 Daimler Truck ‘a yapılan bir yatırımla, güçlü satış şeffaflığı önümüzdeki yıl şimdiden açıkça görülebilen kamyonlar için pazar liderine erişirsiniz. Ek olarak, önümüzdeki beş yıl içinde çift haneli yüzde marjları olması muhtemeldir ve hissenin değerlemesi şu anda talepkar değildir.

100$ ile Tesla Hissesi Nasıl Alınır?

Nasdaq 100 nedir? Nasdaq 100 endeksi nedir?

NASDAQ hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Detaylı bilgi almak için GER40 Uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Related posts

11 Nisan Piyasa Gelişmeleri

Alireza

Piyasa Analizi 26 Temmuz 

Alireza

17 Ağustos Dünya Borsaları Gündemi

Alireza