Almanya BorsasıAnalizAvrupa borsasıDAX 40EuroForexGER 40HaberlerKripto Eğitimi

ECB Enflasyonu İçin 5 Soru

ECB-Avrupa-Merkez-bankası

ECB’ye Beş Soru

Şimdi yatırımcılar, ECB; Avrupa Merkez Bankası ‘nın Perşembe günü fiyat baskılarının görmezden gelinemeyecek kadar önemli olduğunu kabul edip etmediğini görmek için bekliyor. Ayrıca, ultra kolay politika duruşu için bunun ne anlama geldiğine dair bir açıklama isteyeceklerdir.

ECB’nin pandemik acil durum teşvikinin geleceğine ilişkin büyük kararlar Aralık ayına kadar bekleyecek. Ancak artan enerji fiyatları ve arz darboğazları nedeniyle Perşembe günkü toplantı sıkıcı olmaktan başka bir şey değil.

Altcoin Nedir?  Hangi Altcoin Alınmalı?  NFT Nedir?

Altcoin hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

ECB Enflasyon; İşte piyasaların radarına takılan beş önemli soru.

1/ Yüksek enflasyon politika görünümü için ne anlama geliyor?

ECB, fiyat baskılarındaki bir sıçramanın tahmin edilenden daha uzun süreceğini kabul edebilir, ancak merkez bankasının güvercin politikası duruşunu henüz terk etmesi pek olası değil.

2023 enflasyon tahmini, %2 hedefinin altında %1,5 ve politika yapıcılar, politikayı çok erken sıkılaştırmanın ekonomiye zarar verebileceğini savunuyor.

ECB (Avrupa Merkez Bankası) Baş Ekonomisti Philip Lane, hizmet fiyatları ve ücretlerdeki büyüme zayıf kaldığından, bloktaki mevcut enflasyon dalgasının para politikası eylemi için bir tetikleyici olmadığını savundu.

Royal London Asset Management faiz oranı başkanı Craig Inches, “Atları korkutmamak için çok dikkatli olmaları gerekiyor” dedi. “Biraz şahin tarafta olurlarsa, bazı çevre pazarlar mücadele etmeye başlayabilir.”

 

ECB Ve Piyasalar

 

2/ ECB’nin rehberliği ile faiz oranlarına ilişkin piyasa fiyatlandırması arasındaki uyumsuzluktan ne haber?

Nitekim, son haftalarda faiz artırımı beklentileri yükseldi ve piyasalar 2022’nin sonuna kadar 10 baz puanlık bir faiz artışı fiyatlıyor.

Bu, ECB’nin aşırı gevşek para politikası duruşuyla uyumsuz ve daha yüksek piyasa borç verme oranlarının daha sıkı finansal koşulları tetiklemesi halinde endişe verici.

Agresif yeniden fiyatlandırma, çoğunlukla, yatırımcıların artık daha sıkı bir politika beklediği İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki keskin bir yeniden düzenlemeden kaynaklanan bir yayılmadır. Lane, piyasa fiyatlarına karşı çoktan geri adım attı; ECB başkanı Christine Lagarde Perşembe günü aynı şeyi yapabilir.

Tesla Hissesi Nasıl Alınır?

Nasdaq 100 nedir? Nasdaq 100 endeksi nedir?

 NASDAQ hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Societe Generale kıdemli Avrupalı ​​ekonomist Anatoli Annenkov, “Piyasalar ECB’nin daha önceki bir sıkılaştırmasına karşı korunmaya devam ederken, ECB’nin güvercin kalmaya devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

3/ Fiyat baskıları azaldığında enflasyon nereye oturacak?

Bazı politika yapıcılar için değişen enflasyon dinamikleri göz ardı edilemez. Dolayısıyla ECB’nin enflasyonun nereye yerleşmesini beklediği konusunda ne söyleyeceği yakından izlenecek.

ECB’nin aşırı kolay para politikasını eleştiren Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, Aralık ayı sonunda erken ayrılma planını açıklarken geçen hafta enflasyon riskleri konusunda bir kez daha uyarıda bulundu. Euro bölgesi enflasyonu %3,4 ile 2008’den bu yana en yüksek seviyesinde ve yılsonuna kadar %4’e yaklaşması bekleniyor. Kilit konulardan biri, enflasyon beklentileri hedefin üzerine çıkarsa ve ücretler üzerinde ikinci tur etkilerin belirtileri ortaya çıkarsa ne olacağıdır.

 

 

4/ Ekonomik görünüme yönelik riskler ne durumda?

Arz darboğazları ve artan enerji fiyatları, ekonomik ters rüzgarların Eylül ECB toplantısından bu yana güçlendiği anlamına geliyor.

Almanya şimdiden tedarik zinciri darboğazlarının baskısını hissediyor ve en iyi ekonomi enstitüleri 2021 büyümesi için ortak tahminlerini %3,7’den %2,4’e düşürdü.

Ve daha yüksek enerji fiyatları enflasyon için yukarı yönlü bir risk olsa da, tüketicilerin satın alma gücünü ve şirket karlarını da sıkıştırıyor.

BofA analistleri, “Hala ECB’de daha fazla insanın büyümeye yönelik bu önemli aşağı yönlü riskleri kabul etmesini bekliyoruz” dedi.

5/ PEPP’den sonra ne olduğunu anlayacak mıyız?

1,85 trilyon euroluk pandemik acil satın alma programının (PEPP) önümüzdeki Mart ayında sona ermesinden sonra ne olacağına dair bir kararın Aralık ayında verilmesi bekleniyor ve ardından ne olacağına dair bir tartışma sürüyor.

ECB politika yapıcısı Francois Villeroy de Galhau, ECB’nin daha geleneksel politikaya döndüğünde PEPP tarafından sunulan esnekliğin bir kısmını tutması gerektiğine inanıyor.

Yakın tarihli bir rapora göre, ECB, PEPP sona erdiğinde piyasanın bozulmasını önlemek için mevcut açık uçlu 20 milyar euro’luk aylık varlık satın alma programını tamamlayan yeni bir tahvil alım planı üzerinde çalışıyor.

DAX nedir? DAX endeksi nedir?

DAX 40 hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın

Detaylı bilgi almak için GER40 Uzmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Related posts

DAX Analizi 12 Temmuz

Alireza

31 Mart Piyasa Gelişmeleri

Alireza

Temel Analiz Nedir ve Nasıl Yapılır?

Alireza