Almanya BorsasıAnalizAvrupa borsasıDAXDAX 40DAX40EuroForexGER 40GER40GER40 AnaliziKripto Eğitimi

DAX Analizi 24 Ağustos

DAX Analizi 22 Şubat - DAX Analizi 22 Temmuz - DAX Analizi 1 Eylül- DAX Analizi 29 Eylül

DAX Analizi

DAX Analizi 24 Ağustos, Alman borsası Salı günü, hafta başındaki fiyatlardaki düşüşün ardından bir miktar toparlandı. Önde gelen DAX endeksi (DAX 40) gün ortası itibarıyla yüzde 0,32 artarak 13,272,40 puana yükseldi. Bununla birlikte, ABD’deki uluslararası döviz gözlemcilerinin gelecek yıllık toplantısından önce, yatırımcılar çok ileri atlamaya cesaret edemediler.

DAX Analizi 24 Ağustos

Canlı DAX Fiyatı ve Grafiği için tıklayın

DAX endeksi (DAX 40) uluslararası hırpalanmış borsa ortamında Çarşamba günü ayağa kalkması pek olası değil. Son birkaç gündeki kayıpların ardından, önde gelen Alman endeksi için bir gösterge olarak X-Dax, yüzde 0,32’lik bir eksi sinyal vererek starttan bir saat önce 13.151 puana ulaştı. Euro Bölgesi’nin önde gelen endeksi EuroStoxx 50 (EURO STOXX 50) için de benzer şekilde sınırlı bir başlangıç ​​belirtildi.

DAX Analizi 24 Ağustos, Bir hafta önce, Dax’teki yatırımcılar hala 14.000 puan üzerinde çalışıyorlardı, ancak şimdi 13.000 puan işareti sallanıyor. Grafik analisti ve uzman kitap yazarı Christoph Geyer, “Haftanın sonunda zaten belirgin hale gelen şey gerçek oldu: Dax kapsayıcı düşüş trend çizgisinde başarısız oldu ve son zamanlarda dinamik olarak eski destek bölgesine geri döndü” dedi. Borsa barometresinin önümüzdeki günlerde baskı altında kalması muhtemel. Uzman, “13.000 puanlık notun yeterli desteği sağlamaması gerekir,” diye özetledi.

DAX Analizi 24 Ağustos

Commerzbank uzmanları sabah saatlerinde yatırımcıların risk alma isteksizliğinin gece boyunca devam ettiğini yazdı. Wall Street’te Dow Jones Industrial (Dow Jones 30 Industrial) daha düşük ve aynı zamanda Xetra kapanışında seviyesinin biraz altında kapandı. Asya’da, en azından Japonya, Hong Kong ve Şanghay’da borsalar düştü. ABD ve avro bölgesi satın alma yöneticilerinin senkronize bir küresel yavaşlamaya işaret etmesiyle zayıflık ekonomik verilerle bağlantılı olmaya devam ediyor.

Dünya Borsaları ; Borsa nedir ? Dünya borsaları canlı fiyatı için tıklayın

Nasdaq 100 endeksi nedir?

DAX Analizi 24 Ağustos, Zayıf ekonomik veriler, piyasalara göre merkez bankacılarının diğer şeylerin yanı sıra enerji fiyatlarından kaynaklanan enflasyonla mücadele ve aynı zamanda ekonomiyi koruma yolundaki zor yolunun altını çizdi. Bu nedenle Perşembe gününden itibaren Wyoming’in Jackson Hole kentindeki merkez bankası sempozyumunda hangi açıklamaların yapılacağı günlerdir merakla bekleniyordu. Çarşamba günü ABD’deki ekonomik tablo için endüstriden gelen sipariş verilerinden başka izlenimler olabilir.

Bireysel hisse senetleri arasında odak noktası CTS Eventim’dir. Yılın ilk yarısında güçlü bir kâr artışının ardından organizatör ve bilet satıcısı, korona pandemisinden önemli bir iyileşme konusunda iyimser. Tüccarlara göre, ticari rakamlar olumlu bir sürpriz oldu, bu nedenle Tradegate ticaret platformundaki hisseler Salı günü Xetra kapanışının yüzde bir üzerindeydi.

DAX Analizi 24 Ağustos, MDAX’ta orta ölçekli hisse senetleri için de listelenen moda grubu HUGO BOSS’un hisseleri için Tradegate’de yüzde bir civarında düştü. Burada ABD’li giyim perakendecisi Nordstrom’un kar uyarısı olumsuz etki yaptı. Hisseleri ABD’de mesai sonrası işlemlerde neredeyse yüzde 13 düştü. Şirket, emsalleri gibi, insanlar yaklaşan durgunluğun ortasında alım yapmaktan çekinirken yüksek stoklarda oturuyor. Uzmanlar, birçok perakendecinin artık indirim kampanyaları yoluyla tam stokları temizlemek zorunda kaldığını varsayıyor.

DAX endeksi (DAX 40 endeksi) nedir? 

Related posts

DAX Analizi 7 Aralık

Alireza

14 Temmuz Piyasa Gelişmeleri

Alireza

DAX Analizi 8 Şubat

Alireza